La perla de Segre

Marc Garriga és la 4ª generació que es dedica a fer pasta ecològica. Estan situats al poble de Ponts, a Lleida. Desprès de fer una conversió de pasta convencional a ecològica, han aconseguit fer una pasta amb unes propietats molt dietètiques per als nens, ja que està elaborada amb aigua del Segre.
Totes les nostres escoles gaudeixen d’aquest proveïdor.

Perla de Segre EcoAtaula


ECOLECERA

Ecolecera és una empresa familiar, que neix l’any 2002, amb la inquietud de comercialitzar els seus productes ecològics i preservar el medi ambient. Els seus socis porten des de 1995 conreant de forma ecològica les seves explotacions basant-se en una utilització òptima dels recursos naturals, sense utilitzar productes químics o organismes modificats genèticament. Tot això de manera sostenible i equilibrada, respectant el medi ambient i tot el que al seu al voltant conviu: persones, animals, plantes…

PASTA AROZ ECOLOGICO

FRUITS DEL SECA

Fruits del Secà neix com un projecte d’agricultura ecològica de secà, i té com a finalitat cultivar i produir aliments tan per a les persones com pels animals en equilibri amb el medi que ens trobem.

Per aconseguir aquest objectiu realitzem rotacions de cultiu, és a dir, a cada parcel·la que conreem no fem 2 anys seguits el mateix cultiu sinó que anem canviant.
En aquests moments la rotació de cultiu és de 4 anys (farratge – llegum – cereal – llegum) i tornem a començar el cicle.

FRUITS DEL SECA


RIET VELL

L’any 2001 SEU/BirdLife, l’entitat conservacionista més antiga d’Espanya, va crear la companyia Riet Vell S.A. per promoure la producció i comercialització de cultius ecològics favorables per a les aus. L’objectiu de l’empresa és promoure una agricultura respectuosa amb el medi ambient en àrees d’interès natural, on l’agricultura és crucial per a la conservació d’algunes espècies de fauna i flora amenaçades. Riet Vell S.A. està en procés d’expandir la seva iniciativa a altres cultius i productes a Espanya i altres països.

agricultura ecologica

GALLECS

Des de l’any 2005, l’agricultura ecològica es va introduint a Gallecs. S’està treballant per a la recuperació i producció de varietats antigues de llavors locals i tradicionals i amb elles la biodiversitat al camp i la qualitat a la taula.

Els cultius extensius de secà són els dominants. Es conreen blats antics com la xeixa, l’espelta, el blat Montcada i el blat persa; lleguminoses, com per exemple la mongeta del ganxet (baluard Slow Food), el cigró menut i la llentia pardina, i també unes altres cereals com el sègol i l’ordi.

Als camps de regadiu es conreen les hortalisses fresques i de temporada.

Els productes de Gallecs tenen el certificat ecològic del CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica) i es comercialitzen amb la denominació de la marca Producte de Gallecs.

CONSORCI DE GALLECS