Els menús escolars dels nostres centres són menús de 4 o 5 setmanes i bimensuals. Per poder treballar la temporalitat dels aliments creiem que 2 mesos són les rotacions correctes, per poder donar un menú equilibrat i amb les temporalitats al dia.

Tenim 5 punts que sempre respectem a l’hora d’elaborar un menú:

  1. Realitat del centre i del client (suggeriments i necessitats).
    2. El que funciona i el que podem reconduir.
    3. Cuiners i coordinadors (la seva opinió és molt important per a nosaltres ja que són els que treballen cada dia al centre).
    4. Proximitat dels aliments que comprem, no té sentit comprar productes fora del nostre país ja que tenim de tot: arrossos, pastes, llegums, fruites i verdures.
    5. Temporalitat de tots els productes que utilitzem, treballem el producte ecològic de temporada.

Com treballem el producte ecològic:

1. Pactem amb els pagesos, d’un any a un altre, els productes que utilitzarem el curs que ve. Això permet pagar un preu just alhora que aconseguim un preu més assequible.
2. Portem un seguiment visitant els camps i mirant que els productes siguin òptims.
3. Portem un seguiment dels certificats dels productes perquè no comprem cap producte de temporada que no sigui ecològic.
4. La proporció de producte ecològic que utilitzem en totes les nostres escoles és:

100% Arròs ecològic
100% Llegums ecològiques
100% Pasta ecològica
75% Fruita ecològica
60% Vedella ecològica
50% Aus ecològiques
30% Iogurt ecològic
En totes les nostres escoles treballem el 100% de peix de proximitat: aladrocs, verat, sardines, maira (segons la veda) i no utilitzem en cap concepte panga ni tilapia. També treballem el bacallà i el lluç.