L’escola Auró és una escola pública d’Educació Infantil i Primària situada al barri de l’Eixample esquerra de Barcelona.

És un centre d’agrupament d’alumnes amb dèficit auditiu i tenen una unitat de suport a l’educació especial (USEE) amb alumnes que presenten necessitats educatives especials. Treballem conjuntament amb la comissió d’atenció a la diversitat per donar resposta a les necessitats educatives específiques a l’estona del menjador, amb una vetlladora i monitors/es de reforç per aquests infants.

Des de fa uns anys treballem conjuntament amb Ampa i Direcció per oferir un servei de menjador amb un projecte ecològic molt extens, i amb una gran importància de la proteïna vegetal.

Les dos persones referents són Montse (coordinadora) i Mari (cuinera), dos pilars fonamentals que han aconseguit que la introducció de menús ecològics, amb proteïna vegetal i productes de temporada, facin les delícies dels infants.

L’escola forma part de l’Agenda 21 de la ciutat de Barcelona, un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius en l’ambiciós projecte planetari d’imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn més immediat. Al menjador contribuïm amb la recollida selectiva, l’ús racional d’aigua, reducció dels embalatges…

Una activitat molt important és l’hort, i els infants s’encarreguen de fer les tasques necessàries per tenir-lo endreçat, conèixer la varietat de productes de temporada i gaudir-ne quan és l’hora de la collita. S’aprofita l’aigua excedent de les gerres de menjador per fer el rec.

Hi ha una gran varietat d’activitats de lleure, on destaquen els malabars i el teatre, i és una escola on les cançons i danses formen part del dia a dia del menjador.

EcoAtaula s’encarrega d’oferir servei de cuina i monitoratge a 380 nens, amb 6 cuiners i 25 monitors en el menjador.